Duurzaamheid

 

Ook zo'n zin in de vakantie? Deze romige milkshake heeft alleen maar natuurlijke ingrediënten en is super lekker en verkoelend in de zomer. Waan jezelf alvast in de Caribbean met maar 3 ingrediënten, want het schooljaar is bijna afgelopen!

Zoals onze eerste post al noemde is de Flexitariërs ontstaan als een onderdeel van een schoolproject. Onze groep bestaat uit 5 studentes en hoewel we het allemaal eens zijn over het feit dat de wereld moet worden gered, hebben we ook allemaal een andere kijk op duurzaamheid. Zo volgen we allemaal een ander voedingspatroon. Het leek mij nu leuk om...

Als je wat vega(n) influencers op instagram volgt, dan kan je ze vast niet gemist hebben. De oplos bouwseltjes van Four Sigmatic. Ik werd door al die reclame toch wel heel erg nieuwsgierig (petje af, goeie marketing) en had dus besloten hun product uit te proberen.

Duurzaam dieet

16-05-2019

Wat is nou een duurzaam dieet? Ik ging op zoek naar tips om eetgewoontes meer duurzaam te maken. Lees hier mijn 10 tips!

Vezels

09-05-2019

Vezels, je hebt er vast wel een keertje over gehoord. Ze zitten in je voeding en hebben verschillende gezondheidsvoordelen. Wat zijn vezels en waarom zijn ze zo belangrijk?

Een veganistisch voedingspatroon is vrij van dierlijke producten. Er wordt geen vlees en geen vis gegeten, verder ook geen zuivelproducten, eieren en andere producten van dierlijke oorsprong of met dierlijke ingrediënten.

In dit blog wil ik je van alles vertellen over vlees. Wij als flexitariërs zijn niet per definitie tegen vlees eten. Dat er in vlees en vis gezonde vitaminen en mineralen zitten is absoluut een feit. Maar onze huidige vlees en visconsumptie is onwijs belastend voor het milieu en daarnaast is eten van veel bewerkt vlees ook nog...

Afgelopen week was het MEATweek op de Haagse Hogeschool. In deze week werd er stil gestaan bij de vleesindustrie. Het doel? Het bewustzijn over deze industrie vergroten en zo te weten ''welk vlees je in de kuip hebt''. Zelf heb ik tijdens deze week een symposium van Lobke Faasen bijgewoond. Zij is een plantaardige diëtiste en heeft ons in anderhalf...

Wij gingen langs bij Lekker Nassûh in Den Haag. Een non-profit organisatie die biologisch verbouwde groenten van plaatselijke boeren verkoopt voor weinig geld, of zelfs ruilt voor vrijwillig gewerkte uren (timebank). Daarbij serveren ze een diner. Superleuke stufi-saver! Elke woensdag kun je hier terrecht. Je kunt je eenvoudig aanmelden op hun...

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin