Avocado brownies

12-02-2019

Deze brownies zijn helemaal vegan door pure (duurzame) chocola. De avocado maakt ze lekker smeuïg!

voedingswaarde per portie (50g)

Energie 205 kcal
Vet 9,6 g
Eiwit 2,7 g
Koolhydraten 25,4 g
Vezels 2,8 g
Zout 0,11 g

Nagerecht of tussendoortje. Voor 8 porties van ca. 55 g. Bereidingstijd: 60 min.

Ingrediënten

1 rijpe avocado
100 g suiker
80 ml sojamelk, ongezoet
1 tl vanille extract
100 g pure chocolade
60 g zelfrijzend bakmeel
2 el cacao poeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Bekleed een bakvorm of ovenschaal van 15x20 cm met bakpapier.
  2. Pureer de avocado in een blender tot een glad mengsel
  3. Doe de avocado, suiker, sojamelk en vanille extract in een kom en mix met de garden de tot de suiker is opgelost
  4. Smelt de pure chocolade au bain marie tot alle chocolade gesmolten is.
  5. Zeef het zelfrijzend bakmeel en het cacaopoeder en doe dit bij het suiker en avocadomengsel. Voeg de gesmolten chocolade toe en mix tot een glad beslag.
  6. Giet het beslag in de met bakpapier bekleedde bakvorm of ovenschaal en bak de brownie in het midden van de oven in 25 minuten gaar
  7. Laat de brownie 15 minuten afkoelen en snijd in 8 gelijke stukken

Niet zo'n fan van soja? Je kunt dit ook met andere vegan melk bereiden (haver, kokos, amandel). Gewone halfvolle melk kan natuurlijk ook.

Je brownies nog duurzamer maken? Klik op de link hieronder voor informatie over chocola met de beste keurmerken!


Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin