Vrolijke dumplings
Deze vrolijke dumplings zijn niet alleen heel kleurrijk, maar ook lekker duurzaam. Dit komt omdat het een veganistisch recept is en er geen dierlijke producten inzitten. Daarbij kun je ze vullen met verschillende heerlijke seizoensgroenten en kun je dus altijd blijven afwisselen.
Receptspecificaties
Veganistisch bijgerecht
2 personen
Bereidingstijd: 60 min
Ingrediënten
150 g Zelfrijzend bakmeel
1 el Spinazie sap (optioneel)
1 el Bietensap (optioneel)
1 teen Knoflook
1 Rode
ui
1 cm Verse gember
4 grote Kastanje champignons
1 klein
bosje Paksoi
1 Bosuitje
2 tl Olijfolie
1 tl Sesamzaadjes (optioneel)
1 Bosuitje,
gesneden (optioneel)
Zout
en peper naar smaak
Benodigdheden
Pastamachine of deegroller
Hakmolen
Koekenpan
Schone theedoek
Bereidingswijze
- Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom en voeg hier 100 ml kokend water en een snufje zout aan toe. Kneed dit tot er een gladde deegbal ontstaat.
- (Optioneel) Verdeel het deeg in 3 gelijke porties. Voeg aan één portie het spinazie sap toe en aan een andere portie het bietensap. Kneed dit er goed doorheen zodat je een groene, een rode en een neutrale deegbal hebt.
- Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 20 min rusten in de koelkast. Hak ondertussen in de hakmolen de knoflook, ui en gember fijn.
- Verhit in een koekenpan 1 tl olijfolie en fruit het knoflookmengsel ongeveer 2 minuutjes. Hak ondertussen in de hakmolen de champignons, paksoi en bosui fijn en voeg dit toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout en bak ongeveer 5 minuten mee, haal daarna van het vuur.
- Haal het deeg uit het folie en maak kleine balletjes van ongeveer 2 cm. Rol deze balletjes tot dunne plakjes deeg met de deegroller of pastamachine.
- Leg een schone theedoek over een kom en doe het groente mengsel in de theedoek. Bind de theedoek dicht en knijp zo veel mogelijk vocht uit het mengsel.
- Pak een plakje deeg en leg een klein beetje van het groentemengsel in het midden. Maak de helft van de rand van het plakje deeg nat met een druppel water en vouw het deeg door midden. Druk de zijkanten goed dicht.
- Verhit in een koekenpan 1 tl olijfolie en bak de onderkant van de dumplings in ongeveer 2 min goudbruin. Voeg hierna 50 ml water toe en doe de deksel op de pan. Laat de dumplings in 6 min gaar stomen.
- Verdeel de dumplings over de borden en garneer met de gesneden bosui en het sesamzaad.
Menu-tip
Ook lekker met een scheutje sojasaus!
Of geef je eigen draai aan het recept. Je kunt de dumplings vullen met heel veel verschillende groenten die jij lekker vindt!