Vegetarische kapsalon

23-04-2019

Deze vegetarische kapsalon is een super lekkere vervanging van de ongezonde variant die je haalt bij de shoarma zaak. De rucola en Pardano kaas geven hem ook net een chique twist zodat je hem kan voorschotelen tijdens een dinertje. Serveer hem lekker met onze vegan knoflooksaus!

Deze keer gebruikte ik vegetarisch gehakt, maar hij hoort eigenlijk met shoarma (vega natuurlijk). De Italiaanse Pardano kaas die ik gebruikte is super lekker en smaakvol, maar smelt iets minder goed. Een andere variant kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld geraspte Gouda. Je kunt ook voor helemaal plantaardig gaan en kiezen voor een vegan kaas. Bij de Jumbo hebben ze er een van het merk Wilmersburger en die is echt super prima!

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de zoete aardappels in dikke frieten (met schil, want extra voedingsstoffen). Voeg olijfolie, paprika poeder, chilivlokken en peper en zoet toe. Meng door elkaar en verdeel over de bakplaat. Bak deze in de warme oven voor 25 minuten.  

Maak ondertussen de knoflooksaus als volgt. Doe de soya yoghurt in een schaaltje. Pers daarin de knoflook uit en roer de citroensap erdoorheen. Voeg eventueel peper en zout toe naar smaak.

Voeg na 25 minuten de vegetarische shoarma en kaas toe en doe nog 15 minuten in de oven. 

Kijk even of de aardappels gaar zijn, de kaas is gesmolten en de shoarma goed warm is en haal uit de oven.  Beleg de borden met een bedje van rucola en verdeel de kapsalon over de borden. En top af met de knoflooksaus!

Ingrediënten

Zoete aardappel
Vegetarische shoarma
Geraspte kaas
Olijfolie
Paprika poeder
Chilivlokken

Rucola


Knoflooksaus

Soya yoghurt
Knoflook
Citroensap

Easy peasy lemon squeezy. Enjoy!


Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin