Vegan worteltaartje

21-04-2019

Op feestdagen vind ik het altijd lekker voor een verwennerij te maken, bijvoorbeeld nu voor de pasen. Trouwens vrolijk pasen iedereen! Vandaag probeer ik dit veganistische worteltaartje. Alleen in de vulling zit een beetje suiker toegevoegd, verder maak ik gebruik van natuurlijke suikers. 

Ingrediënten worteltaart

  • 2 grote wortels in kleine stukjes gesneden
  • 140 gram havermout
  • 8 grote dadels, zonder pit
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 theelepels koekkruiden

Ingrediënten cashew crème

  • 150 gram geweekte cashew noten (ongebrand en ongezout)                                           -deze moeten 6 uur in water weken
  • sap van een halve citroen
  • 30 ml ahornsiroop
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • ½ theelepel vanillepoeder


Bereidingswijze

Worteltaart

Maak de wortels met een staafmixer klein. Voeg de wortelstukjes bij de havermout en mix dit door elkaar. Voeg nu de dadels en de kokosolie bij de havermout en mix tot alles aan elkaar plakt. Schep als laatste de koekkruiden erbij en mix alles nog een minuutje door elkaar. Pak de springvorm en schep de helft van de wortelmix in de vormen. Druk dit goed aan en zet de taartjes tien minuten in de vriezer. Bewaar de overige wortelmix in een kommetje.

Cashew crème

Maak de geweekte cashewnoten fijn met een staafmixer, als dit een gladde massa is geworden kan je de citroensap toevoegen. Giet daarna de ahornsiroop, de gesmolten kokosolie, vanillepoeder en eventueel wat water erbij en mix dit goed door elkaar.

Smeer de cashew crème over de wortelmix die uit de vriezer komt, zet deze nog 15 minuten in de vriezer. Vervolgens doe je de overgebleven helft wortelmix op de cashew crème en zet deze nog minimaal 15 minuten in de vriezer.


En smullen maar!

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin