Spaghetti pompoen

17-02-2019

Je leest het goed, spaghetti pompoen. Zijn naam heeft hij te danken aan het feit dat het draderige vruchtvlees van deze pompoen lijkt op spaghetti,  en is dus een vezelrijk alternatief voor een pasta gerecht! De pompoen smaakt van zichzelf een beetje zoet en nootachtig. Ik maakte er een simpele vegetarische bolognaise saus bij. Het resultaat was bijzonder lekker!

Ingrediënten

1 Spaghetti pompoen
250 ml tomatensaus
Pakje vegetarisch gehakt
Zongedroogde tomaatjes
geraspte kaas/nutritional yeast
olijfolie
2 tenen Knoflook
1 Ui
Scheutje rode wijn (optioneel)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de spaghetti pompoen in 4 gelijke stukken. Verwijder zaadlijsten en houd zaadjes apart om te roosteren. Leg de stukken pompoen met de zaadjes op een bakplaat, en besmeer met olijfolie.
Doe in de oven voor 40 minuten.

*30 minuten om te chillen*

Bak nu het vegetarische gehakt met ui 7 min.
Zet aan de kant. Warm saus op met de knoflook (optioneel scheutje rode wijn)

Haal de pompoen uit de oven, roer het spaghetti vormige vruchtvlees los met een vork. Giet over elk stuk tomatensaus, daarboven op gehakt met ui en top af met geraspte kaas/nutritional yeast, zongedroogde tomaatjes en de geroosterde pompoenpitjes.

En voila.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin