Spaghetti met vegetarisch gehakt
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
-
300 gram spaghetti
-
200 gram vegetarisch gehakt (van de Vegetarische Slager)
-
250 gram cherrytomaatjes
-
400 gram Italiaanse roerbakgroente champignons en prei
-
350 ml tomato frito
-
100 ml water
-
75 gram rucola
-
1 el olijfolie
-
Geraspte kaas (optioneel)
-
Zout en peper
Bereidingswijze
1. Breng
voor de spaghetti een ruime pan water aan de kook. Snij terwijl het water op het
vuur staat de cherrytomaatjes in kwarten.
2. Voeg
als het water kookt de spaghetti toe en kook deze volgens de bereidingswijze op
de verpakking.
3. Doe 1
eetlepel olie in een pan en doe hier de roerbakgroente in. Bak de groente 3
minuten en voeg vervolgens het gehakt toe. Laat dit geheel ongeveer een
minuutje bakken.
4. Voeg nu
de tomato frito, het water en de cherrytomaatjes toe. Voeg wat zout en peper
toe om het geheel op smaak te brengen en laat de pastasaus vervolgens 5 minuten
op middelhoog vuur pruttelen.
5. Giet na
het koken de spaghetti af.
6. Je
pasta en pastasaus zijn klaar! Voeg op je bord wat rucola en geraspte kaas toe aan
je spaghetti en je bent klaar om te eten!