Roerbakgerecht met vegetarische kip

01-04-2019

Vegetarisch eten betekent uiteraard niet dat je alleen maar groenten en peulvruchten kunt eten. Dit zou ook niet goed zijn, aangezien je daarmee niet aan je eiwitten komt. Gelukkig bestaan er vleesvervangers! Deze zijn een bron van eiwitten en passen toch mooi in een vegetarische leefstijl.


Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 20 minuten


Ingrediënten:

- 400 gram broccoli
- 250 gram eiernoedels
- 175 gram Vivera plantaardige kipstukcjes
- 400 gram gesneden spitskool
- 4 cm verse gember
- 2 el olie
- 1 tl Chinese 5-kruidenpoeder
- 2 el sojasaus
- 125 gram taugé


Bereidingswijze:

1. Kook de eiernoedels in 5 minuten beetgaar.
2. Snij terwijl het water voor de eiernoedels op het vuur staat de broccoli in kleine roosjes. Kook vervolgens de broccoli 3 minuten in een aparte pan.
3. Giet de eiernoedels en broccoli af als ze hebben gekookt en laat ze vervolgens nog even met de deksel op de pan rusten.
4. Schil de gember en snij hem fijn. Verhit vervolgens wat olie in een wokpan en bak hierin de vegetarische kipstukjes, de 5-kruidenpoeder en gember 3 minuten lang op hoog vuur.
5. Voeg vervolgens de spitskool en sojasaus toe en bak deze al omscheppend 1 minuut mee.
6. Voeg als laatste de taugé, broccoli en eiernoedels toe en laat het geheel nog 1 minuutje bakken.
7. Het gerecht is klaar, buon appetito!

In plaats van gesneden spitskool kun je uiteraard ook een spitskool kopen en deze zelf snijden!


Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin