Roerbakgerecht met vegetarische kip
Vegetarisch eten betekent uiteraard niet dat je alleen maar groenten en peulvruchten kunt eten. Dit zou ook niet goed zijn, aangezien je daarmee niet aan je eiwitten komt. Gelukkig bestaan er vleesvervangers! Deze zijn een bron van eiwitten en passen toch mooi in een vegetarische leefstijl.
Hoofdgerecht voor 4
personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
-
400
gram broccoli
- 250
gram eiernoedels
-
175
gram Vivera plantaardige kipstukcjes
-
400
gram gesneden spitskool
-
4 cm
verse gember
-
2 el
olie
-
1 tl
Chinese 5-kruidenpoeder
-
2 el
sojasaus
-
125
gram taugé
Bereidingswijze:
1.
Kook
de eiernoedels in 5 minuten beetgaar.
2.
Snij
terwijl het water voor de eiernoedels op het vuur staat de broccoli in kleine
roosjes. Kook vervolgens de broccoli 3 minuten in een aparte pan.
3.
Giet
de eiernoedels en broccoli af als ze hebben gekookt en laat ze vervolgens nog
even met de deksel op de pan rusten.
4.
Schil
de gember en snij hem fijn. Verhit vervolgens wat olie in een wokpan en bak
hierin de vegetarische kipstukjes, de 5-kruidenpoeder en gember 3 minuten lang
op hoog vuur.
5.
Voeg
vervolgens de spitskool en sojasaus toe en bak deze al omscheppend 1 minuut mee.
6.
Voeg
als laatste de taugé, broccoli en eiernoedels toe en laat het geheel nog 1
minuutje bakken.
7.
Het
gerecht is klaar, buon appetito!
In plaats van gesneden spitskool kun je uiteraard ook een spitskool kopen en deze zelf snijden!