Mexicaanse ovenschotel

28-04-2019

Vegetarisch hoofdgerecht
4 personen
Bereidingstijd: 25 min

Ingrediënten

1 el olie
500 g krieltjes
1 blok tofu
3 Paprika's
1 Courgette
1 blikje mais
1 blikje kidney bonen
2 el crème fraîche
Chilipoeder
Paprikapoeder
Korianderpoeder
Knoflookpoeder
Komijnpoeder
Zout en peper
1 zakje geraspte kaas

Benodigdheden

Ovenschaal
Koekenpan
Oven

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de krieltjes rondom bruin.
  • Snijd ondertussen de tofu, paprika en courgette klein. Doe de krieltjes alvast in een ovenschaal. Verhit opnieuw wat olie in de koekenpan en bak de tofu, paprika en courgette tot het gaar is. Doe de kidneybonen en mais in de pan erbij en bak nog 1-2 minuten tot alles goed warm is.
  • Voeg de crème fraîche, de kruiden en peper en zout naar smaak toe en roer tot het een sausje is geworden. Doe de alles in de ovenschaal met krieltjes en roer door elkaar.
  • Strooi de geraspte kaas erover en doe de ovenschaal 10 min in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Verdeel over de borden en smullen maar!

Menutip

Ook lekker met Cherrytomaatjes als garnering of met zoete aardappel stukjes in plaats van krieltjes

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin