Falafel

30-04-2019

Snack of onderdeel van een hoofdgerecht
Bereidingstijd: 30 minuten


Ingrediënten (voor 15 à 20 falafel):
- 400 gram kikkererwten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el paneermeel
- 1 el gemalen komijnzaad (djintan)
- 1.5 el oregano
- 1 el tijm
- 1 el salieblad
- Snufje zout en peper
- 2 el zonnebloemolie


Benodigdheden:
- Keukenmachine


Bereidingswijze:
1. Snij de ui en knoflook fijn
2. Doe één eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg vervolgens het gemalen komijnzaad hieraan toe. Voeg ook wat zout en peper toe.
3. Doe de kikkererwten, het ui-knoflookmengsel, de paneermeel, de oregano, de tijm en het salieblad in de keukenmachine. Meng totdat er een glad mengsel ontstaat.
4. Vind je de smaak nog te flauw, voeg dan nog wat kruiden toe. Als het mengsel te nat is kun je nog wat paneermeel toevoegen. Je kunt falafel een hele eigen smaak geven door te experimenteren met de hoeveelheid kruiden die je eraan toevoegt!
5. Maak kleine schijfjes van het mengsel. 
6. Doe één eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de schijfjes in ongeveer 10 minuten goudbruin. 
7. Je falafel is klaar, eet smakelijk!

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin