Falafel
Snack of onderdeel van een hoofdgerecht
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten (voor 15 à 20 falafel):
- 400
gram kikkererwten
- 1
ui
-
2
teentjes knoflook
-
2
el paneermeel
-
1
el gemalen komijnzaad (djintan)
-
1.5
el oregano
-
1
el tijm
-
1
el salieblad
-
Snufje
zout en peper
-
2
el zonnebloemolie
Benodigdheden:
-
Keukenmachine
Bereidingswijze:
1. Snij de ui en knoflook fijn
2. Doe één eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en fruit
de ui en knoflook. Voeg vervolgens het gemalen komijnzaad hieraan toe. Voeg ook
wat zout en peper toe.
3. Doe de kikkererwten, het ui-knoflookmengsel, de
paneermeel, de oregano, de tijm en het salieblad in de keukenmachine. Meng
totdat er een glad mengsel ontstaat.
4. Vind je de smaak nog te flauw, voeg dan nog wat kruiden
toe. Als het mengsel te nat is kun je nog wat paneermeel toevoegen. Je kunt
falafel een hele eigen smaak geven door te experimenteren met de hoeveelheid
kruiden die je eraan toevoegt!
5. Maak kleine schijfjes van het mengsel.
6. Doe één eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en bak
hierin de schijfjes in ongeveer 10 minuten goudbruin.
7. Je falafel is klaar, eet smakelijk!