Pasta met balletjes van kikkererwt

30-01-2019

Kikkererwten zijn een goede vervanging van vlees omdat er veel eiwitten inzitten + goede vezels én ze zijn super vullend. Daarom hebben wij gekozen om hier balletjes van te maken. Ze zijn een beetje krokant, en de zongedroogde tomaten geven een uitgesproken smaak!

Pasta met balletjes van kikkererwten

Voor 4 personen. Bereidingstijd: 45 minuten.

Ingrediënten:

* Volkoren spaghetti
* Pastasaus naar keuze
* 240 g kikkererwten (uitlekgewicht van een blik van 400 gram)
* 1 ui* 1 ½ teen knoflook
* 5 à 6 zongedroogde tomaten
* 1 tl lijnzaad
* 3 el olijfolie
* 70 g paneermeel
* 1 handje verse basilicum
* 1 el Italiaanse kruiden

Benodigdheden:

* Hakmolen
* Oven

Recept:

1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een bakje de lijnzaad met 3 tl water en laat dit 10 min staan.

3. Snij ondertussen de zongedroogde tomaten, ui en knoflook in kleine stukjes. De knoflook kan ook worden geperst met een knoflookpers.

4. Verwarm in een koekenpan 1 tl olijfolie en fruit de ui en de knoflook ongeveer 2 minuten. Zorg dat de ui en de knoflook niet bruin kleuren.

5. Doe het lijnzaad mengsel en de ui, knoflook, paneermeel, zongedroogde tomaten, basilicum en de Italiaanse kruiden in de hakmachine en maak fijn.

6. Voeg de kikkererwten en 1 el olijfolie toe aan de hakmachine. Mix totdat er een korrelig mengsel ontstaat dat goed aan elkaar blijft plakken (zie foto ). Breng op smaak met peper en zout.

7. Kneed het mengsel in ongeveer 20 kleine balletjes.

8. Verwarm in een koekenpan de rest van de olijfolie en bak de balletjes in zo'n 5 à 10 minuten rondom bruin.

9. Leg de balletjes op een met bakpapier bekleed rooster en doe deze ongeveer 15 minuten in de oven.

10. Kook ondertussen de volkorenpasta zoals beschreven op de verpakking. Verwarm de pastasaus in een pan.

11. Verdeel de pasta, pastasaus en de balletjes over de borden en serveer.

Bon Appetit!



Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin