Citroentaartje

24-03-2019

Dit heerlijke citroentaartje is lekker verfrissend en je kunt hem versieren met je favoriete fruit!

Ingrediënten

1 pak Bastogne koeken (260 g)
90 g gesmolten boter
2 grote eieren 
2 eierdooiers
150 g poedersuiker
Citroensap van 3 citroenen
1 tl Citroenrasp
115 g boter

Receptspecificaties

Nagerecht
Voor 12 porties
Bereidingstijd: 45 min

Benodigdheden

Hakmachine
Ronde schaal of springvorm Ø 26 cm

Bereidingswijze

  • Verkruimel de Bastogne koeken met de hand of met de hakmachine tot er een poeder ontstaat. Roer de gesmolten boter erdoor.
  • Bekleed een (oven)schaal of springvorm met bakpapier en doe het koekmengsel hierin. Druk dit goed aan op de bodem en tegen de randen. Zet de schaal in de koelkast.
  • Doe de eieren, eierdooiers, poedersuiker, citroensap en citroenrasp in een kom en klop dit met een garde goed door elkaar.
  • Verwarm het mengsel au bain-marie 20-30 minuten tot het dik wordt, blijf regelmatig kloppen.
  • Roer de boter door het mengsel tot dit volledig is opgelost.
  • Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur en giet dit in de taartbodem. Laat het geheel minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Decoreer met je favoriete fruit en serveer.
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin