Boekweitpap
Boekweit! Het is tegenwoordig niet meer zo bekend als vroeger, zonde eigenlijk want boekweit is rijk aan koolhydraten, vezels, vitamine B1, vitamine B6 en verschillende mineralen, zoals magnesium. Boekweit is een plant, geen graan, daarom is het glutenvrij!
Een overnight-maaltijd is heel handig als je geen ochtendmens bent en toch wilt ontbijten of een lekkere en gezonde lunch wilt meenemen.
Ingrediënten
40 gram boekweitvlokken 150 ml plantaardige melk 10 gram chiazaad 20 gram lijnzaad 1 drup citroensap 1 eetlepel olijfolie
Topping
Toppings kan je kiezen naar keuze, je kan afwisselen met verschillende soorten fruit. Verder kan je er nog noten doorheen doen of verwen jezelf en doe er stukjes (pure) chocola doorheen. Tip, appel in combinatie met kaneel. Ik heb de volgende toppings gebruikt:
Kokosrasp Appel Frambozen
Bereidingswijze
Doe de boekweitvlokken in een schaaltje en schenk de melk hierbij. Voeg ook het lijnzaad en chiazaad toe en zorg dat het goed doorgeroerd is. Voeg een druppel citroensap toe en meng dit erdoorheen.
*laat dit één nacht in de koelkast staan*
Doe de olijfolie bij de pap en roer dit goed door. Tada, je toppings naar keuze erop en je hebt je ontbijtje of lunch al klaar.
Bon appetit!