Aspergesoep

16-04-2019

Deze lekkere soep is veganistisch, je kunt hem garneren met wat je zelf lekker vind. bijvoorbeeld peterselie, bosui of een eitje (al is het dan niet meer veganistisch natuurlijk).

Voor of hoofdgerecht
2-3 personen
Bereidingstijd: 60 min

Ingrediënten

500g witte asperges
1,5 l groente bouillon
1 prei
1 witte ui
2 kruimige aardappelen
1 tl olijfolie

Benodigdheden

staafmixer

Bereidingswijze

  • Schil de asperges en snijd 1,5 cm van de onderkant af. Doe de schilletjes en onderkanten in de groentebouillon en laat 30 minuten zachtjes koken.
  • Snijd ondertussen de rest van de asperges, de ui en de prei in stukjes. Houd de toppen van de asperges apart.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de prei ongeveer 3 minuten
  • Schil de aardappels en snijd klein.
  • Schep de aspergeschillen en onderkanten uit de bouillon en gooi deze weg. Doe daarna de gesneden aspergestelen, ui, prei en aardappel in de bouillon en laat 20 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel. Voeg hierna de aspergetoppen toe en laat het geheel nog 5 minuten koken.
  • Verdeel de soep over de kommen en smullen maar!
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin