Asperge canneloni

21-05-2019

Het asperge seizoen is nog maar net begonnen en ook gelijk alweer bijna voorbij. Hier nog even een lekker recept met groene asperges. Veel recepten met asperges bevatten vlees, dit gerecht is vegetarisch en minstens net zo lekker!

Ingrediënten

700 g groene asperges
1 rode ui
100 g kastanje champignons
250 g lasagnebladen (verse)
30 g boter
40 g bloem
500 ml halfvolle melk
½ tl nootmuskaat
peper en zout naar smaak
1 rondje verse geitenkaas
10 cherrytomaatjes

Bereidingswijze

  • Snijd de onderkant van de asperges. Snipper de rode ui en snijd de kastanje champignons in schijfjes.
  • Kook de asperges in 5 minuten gaar. Snijd ondertussen de lasagnebladen door midden en week ze even in warm water.
  • Giet de asperges af, rol 3 of 4 asperges in een lasagneblad en leg dit in een ovenschaal. Herhaal tot alle asperges op zijn.
  • Smelt de boter in een pan en bak de ui en de champignons gaar. Voeg de bloem toe en laat dit 3-4 minuten bakken. Giet beetje bij beetje de melk erbij tot er een saus ontstaat.
  • Voeg de nootmuskaat, zout en peper toe aan de saus, roer even goed en giet de saus over de pastarolletjes.
  • Snijd de geitenkaas en de cherrytomaatjes in stukjes en verdeel over de ovenschaal
  • Doe de ovenschaal voor 20 minuten in de oven. Verdeel over de borden en serveer.



Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin