American Pancakes met appeltaart topping
Deze american pancakes zijn zooooo lekker! En als je de honing topping weglaat of vervangt door een plantaardige zoetigheid zijn ze ook nog is helemaal vegan!
Benodigheden
American pancakes
100 g havermout
1 Rijpe banaan
1 tl chiazaadjes
1tl (gebroken) lijnzaad
1 tl pindakaas
200 ml water
Appeltaart topping
1 klein appeltje
Handje walnoten en of hazelnoten
1 tl honing
½ tl kaneel
Optioneel maar ook erg lekker: rozijnen!
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten voor de american pancakes in de blender en mix totdat er een smeuïge massa ontstaat. Verwarm ondertussen een goede non-stick pan op een middelmatig vuurtje. Als je geen non-stick pan hebt, raad ik je aan je pan in te vetten met een dun laagje (rijst) olie. Zodra de pan goed warm is kan je een beetje van het beslag erin doen, je kan je pancakes uiteraard zo klein of groot maken als je zelf wilt. Zodra er kleine gaatjes in de buitenste randjes komen kan je de american pancake omdraaien. Dit duurt wel een minuutje of 2, niet te snel willen zijn, dan vallen ze namelijk helemaal uit elkaar. Bak op deze manier alle pancakes totdat het beslag op is.
Voor de topping snijdt je de appel in stukjes en doe je deze in een schaaltje, hak de noten en voeg toe aan de appeltjes. Voeg nu de overige ingrediënten toe en roer goed. Top de american pancakes met de appeltaart topping en eet smakelijk!